Ana Sayfa » , » Blogspot Kullanırken com Adresine Nasıl Geçtim?

Blogspot Kullanırken com Adresine Nasıl Geçtim?

Merhaba Arkadaşlar
Birkaç gün önce www.huzunsarisi.com adresine nasıl geçtiğimi yazmıştım. Yorumlarda veya mail mesajla ulaşıp nasıl geçtiğimi, hatta nasıl cesaret ettiğimi sordular. Bu yazımı o konuya aydınlık getirmek için yazıyorum
Diğer postumda da bahsettiğim gibi uzun zamandır aklımdaydı ama cesaretim yoktu. Bunun en büyük sebebi ise alexa'da iyi giden değerlerimin sıfırlanacak olmasıydı. O kadar emek var sonuçta, yeniden başlamak herkesin cesaret edebileceği birşey değil. Diğer bir kaygım da geçişte postlarıma yapılan tüm yorumların silinecek olduğunu duymuş olmamdı. Bu da benim için çok kötü bir durumdu. Çünkü o kadar insan samimiyeti ile yorumlar yazmış, sorular sormuş her biri benim için çok kıymetli. Sonradan öğrendim ki bu risk sadece blog panelinden yorumları google+ ile yapılsınu seçen blogların riski imiş. Bana yapılan yorumlar direkt bloguma olduğu için silinme durumu söz konusu değilmiş öyle de oldu:)
Önce kısa bir süre önce geçiş yapan blogger arkadaşım Şafak'ın Dünyası Şafak ile görüştüm bilgi aldım. Bu konuyu  Pınar'la Hayat yazarı Pınar ile konuşuyorduk zaten aynı gece karar verdik.
Daha sonra gece saat 01.00 gibi girip adresi aldım. Aynı site teknik destek veriyor. Google aramaları ile daha evvel geçiş yapanların paylaşımlarını okudum, Pınar bu konuda benden daha başarılı olduğundan son hamleyi yapıp tamamladı geçişimi.
Geçişi yaparken sadece blog paneliniz ve teknik destek sitesindeki paneli kullanıyorsunuz ve kısa sürede geçiş işi tamamlanıyor.
Eğer blogunuzda tamamen ilişkinizi kesip web sitenizden ilerlemek isterseniz iyi bir web tasarımcı buluyorsunuz tasarımı tamamlıyorsunuz, daha sonra tüm postlarınızı tek tek web sitenize geçiriyorsunuz.
Başvurudan sonra 2-24 saat arası com adresiniz kullanılabilir hale geliyor. Benim tam 24 saat sürdü. 
Şimdi sizlerle com'a geçtiğim an alexadaki durumumu ve şimdiki durumu paylaşmak istiyorum. Sıfırdan başlayacağım nokta yani.
Blogumu ziyaretiniz o platformda eskisinden daha iyi olmamı hızlandıracaktır sevgiler:)




"Blogspot Kullanırken com Adresine Nasıl Geçtim?" için 38 yorum:

  1. Düşündüğüm kadar zor değil galiba:)Ben de istiyorum ama bloğumu tamamen taşımak mı daha doğru yoksa blog panelini kullanmak mı?kararsızım bu konuda.Teşekkürler paylaşımınız için..Hayırlı uğurlu olsun inşallah:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır bir zorlugu yok:)
      Tamamen taşimak ciddi cesaret. Hem büyük bir zaman hem iyi bir bütçe ayırmak lazım. Üstelik orada takipçi olayı da olmayacak.
      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Bahsettigine göre bihayli kolay ama ,sanırım bize de Pınar ve Şafak gibi bir destekci lazım ...Tıpkı Kahve Dünyasındaki gibi :)
    Hadi bakalım bana ne zaman bir cesaret atağı gelecek...
    Hayırlı olsun ,ayrıntılı anlatım içinde teşekkürler canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen karar ver şekerim her zaman yardıma hazırız :)

      Sil
    2. Emel eger aklında varsa muhakkak gercekleştirirsin. Bana kalırsa vakit kaybetme. Evet Kahve Dünyası:)

      Sil
  3. Kısa bir süre önce ben de geçtim, hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Hayirli olsun...Bende www.filizza.com a geciyorum.. Wordpress tema satin aldim.. Duzenlemesi yapiliyor..Sonra tum postlari tek tek oraya giricem. Bende baya dusundum gecsemmi gecmesemmi diye.. Daha profesyonel bir siteye ihtiyacim vardi.. Fakat blogspotu birakmicam ceo icin onuda tutucam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wordpresse geçerken postları tek tek girmeniz gerekmiyor Filiz hanım, aktarabilirsiniz. Tek sorun yazılarda etiket ve diğer düzenlemeleri tekrar yapmanız lazım :(

      Sil
    2. Size de hayırlı olsun Filiz Hanım.
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Hayırlı uğurlu olsun canım yeni siten :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık.. Hayırlı, uğurllu olsun. Bol bol yazılar yazın. :)

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun ben sizi zaten takipte idim :) bloğuma bıraktığınız yorum içinde teşekkürler iadeyi ziyarete geldim:)

    YanıtlaSil
  8. bu aralar benim de aklımda vardı ama cesaret edemeyenlerdim ben de :)) çok faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Kolay gelsin sevgili Hüzünsarısı...Bende yeni bloggerden com.a geçiş yaptım..İsim tescili ve alan adı aldım..Dediğiniz gibi 24 saat civarı sürdü..Yorumlarımla beraber bloggerin panelini kullanıyorum..Tek şikayetim şablona nasıl ekleme yapacağım..Bağlantı,sosyal paylaşım butonu vs..Tekrar görüşmek üzere acele yazıyorum..:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Şablon olaylarını yazık ki bilmiyorum, kendim çok fazla kurcalamıyorum paneli aman bir karışıklık olur diye. Öğrenmeye vakit bulursam paylaşırım. Siz daha önce çözerseniz sizden bekleyelim.
      Sevgiler:)

      Sil
  10. Hayırlı olsun,ben de bir değişiklik düşünüyorum ama korkuyorum açıkçası,doğru adres mi,doğru kişiler mi,yapabilir miyim diye,sanki ben de zorlanmadan geçirebilecek mişim gibi geldi,yeni bir adresle devam edebilirim,neden olmasın,teşekkürler paylaşım için,başkentten sevgilerimle http://cafemis.com http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de önce isim değişikliği düşündüm ancak bu şekilde tanındığım için ciddi sorunlar yaşayabilirdim ona cesaret edemedim.
      Sevgiler

      Sil
  11. Blogunuzda www. sorunu var ,www yazmadan giriş yapılamıyor.Bunun çözümü için domain aldığınız firma ile görüşebilirsiniz.
    Blogumda bloggerdan özel alana geçiş resimli anlatımım olacak en yakın zamanda orada anlatacağım lakin sizin farklı bir firmadan aldığınız için işinize yarar mı bilemiyorum
    Tekrar hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem öyle bir sorun var hem de www kullanarak yazsam da linki giriş olmasına rağmen önizleme de "404" hatası çıkıyor evet destek bölümüne yazacağım yorumları yanıtladıktan sonra, teşekkür ederim ilginize.
      Sevgiler

      Sil
  12. hayırlı olsun bende istiyorum ama dediğiniz sıkıntılardan düşünemiyordum. sizi takip edeyim sonra bende karar vereyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum.
      İsteyen herkes er veya geç gerçekleştiriyor o yüzden beklemek zaman kaybı:)
      Sevgiler

      Sil
  13. Merhaba,
    Hayırlısı olsun yeni adresin.Bizde .com'a geçemeyen blogculardanız. Etrafımda fikir olarak destekleyecek kimse de yok. Bakalım artık ne zaman cesaret gelirse ...

    Sevilay Uçak
    http://lokumpilavi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. bir ara ben de düşünmüştüm bu olayı ama istikrarlı bir blogger olmadığım için geçiş yapmak bana pek bir artı getirmeyeceğine karar verdim ve vazgeçtim bu fikirden. doğru mu yaptım bilmiyorum.
    Bloglara yorum yapma etkinliğinden selam olsun :)

    YanıtlaSil
  15. hayırlı olsun canım severek takipteyim :)

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık, ben de com'a geçmek istiyorum ama yenileme ücreti diye bir şey gördüm o bahsettiğiniz sitede, o nedir? 40 günde bir yenilememiz mi gerekiyor adresimizi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yenileme ücretinin ne olduğunum inanın bilmiyorum. Blogger paneli ile com adresine geçmek için ödediğim tek ücret alan adına oldu. O da 25-30 lira arası değişiyor. Yılda bir defa ödeyeceğim o kadar:)
      Sevgiler

      Sil
    2. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim :) Rahatladım yani, 40 günde bir olsaydı pek iyi olmazdı :(

      Sil
    3. Rica ederim. Ben bir boşlukta şu 40 gün meselesini araştırayım, nasıl bir detay var öğreneyim

      Sil