Balon Şöhretler Sahnede!


31.12.2014 tarihinde magazinmatik.com'da yayınlanan yazım
Arkadaşlar yazıma geçmeden önce belirtmek istiyorum; yazı içinde geçen kampanyaya destek vermek isterseniz tam burayı tıklıyorsunuz.
Konu ile ilgili fikir ve yorumlarınızı da bekliyorum. Şimdi yazımı aynen paylaşıyorum sizlerle.

Bundan bir süre önce yine bu köşede yazmıştım kavga ile besleniyoruz diye. Yine benzer bir proje hazırlanıyor ve baş rol oyuncuları yine tanıdık isimler.
  

Haftalar boyunca izlediğimiz, bir çok sansasyona sahne olmuş bir yarışma programıydı Bu Tarz Benim. Köşe yazarlarına malzeme oldu, altın gününe giden kadınların konusu oldu. Sosyal medyada yarışmacıların taraftarları birbirine girdi hadise oldu. Görkemli bir final beklerken, bari bunu iyi yapsınlar derken o da tam bir fiyasko oldu. Günlerce skandal olarak anıldı ki bana göre de öyleydi. Tüm bunlarla paralel izlenme oranları arttı duymayan kalmadı bu yarışmayı. Yarışmadaki kızlarımız gündeme geldi hayran kitleleri oluşup büyüdü. Bir vasfı olmayanların, meziyeti olmayanların nasıl böyle kitleleri olur onu da anlamış değilim ya neyse! Bu ünlü kızların popülerliği değerlendirilmeliydi, balon şöhretlerin bir yerinden yakalanıp faydalanılmalıydı, öyle de oldu.
Bir tv kanalında müzik yarışması başlayacakmış. Bu projede tanıdık isimlerin olduğunu duydum. Nur Bozar var backstage yani kulisten, soyunma odasından oralardan bir yerlerden yarışmanın sunumunda olacak. Başarabilir mi? Kısmen evet ama bir sunucuda beklenen istenen, en azından benim beklediğim etkileyici ses tonu ve vurgulu konuşma yeteneğidir. Nur Bozar'ın bunlara sahip olduğunu düşünmüyorum. Evet  akıcı konuşuyor ama yeterli değil. Kendinde barındırdığı vasıflarla kalıcı olamaz, yanılmayı çok isterim.
Özlem Özden jüri üyesi olacakmış. İşte bu bir tam kabus. Bir müzik yarışmasında ritim kulağı bile olmayan biri nasıl jüri olur aklım almıyor. Neyi nasıl değerlendirecek? İzleyenler lütfen gözünün önüne getirsin onun danslarını! Metronomu bile duyamıyor, şarkı söyleyemiyor. Onu bırakın yarışmanın bir bölümünde hazırladığı şarkıcı konseptinde okuduğu çalıştığı şarkıya playback yapamadı. Yani müziğin her tarafında beceri sıfır. Eğer proje hakkında söylenenler doğruysa, bu bir müzik yarışması ve Özlem Özden jüri ise gerçekten ben bunu müzik camiasına hakaret sayarım. Tıpkı Hadise'nin jüri olup, onunla da kalmayıp o alanda koçluk yapma cesaretine gösterdiğim tepki gibi! Yahu Özlem Özden jüri üyesi olarak yorumunu yaparken, yarışmacı düşer bayılır anlamaya çalışıp beklemekten. Şimdi bu insanlar taze şöhret ya, kısa bir süre sonra kaybolacaklar ya yapımcılar bunu değerlendirmek istiyor. İyi güzel de madalyonun diğer yüzü kimsenin aklına gelmiyor mu?
Bu gibi isimler böyle programlara sunucu jüri v.s olurlarsa bir Gülgün Feyman, bir Ayşe Egesoy denginde sunucu görebilir miyiz biz? Nasılsa her gün birileri şöhret oluyor gündemde olan, medyatik olmayı bir şekilde başarmış insanlar her daim var. Hevesleri de sonsuz olunca istedikleri oluyor.
Biliyor musunuz? İletişim fakültesi mezunları ve öğrencileri ilgili kanalın patronlarına bir mektup yazmış "Artık Yeter" başlığı ile. Hatta bir imza kampanyası başlatmış bu gençler, gidişata dur denilmesi için. Ben imzaladığımda yaklaşık 13 bin kişi destek olmuştu bu güzel kampanyaya. Çocuklar haksız mı? Dilerim bu girişimleri ses getirir, gerçek tv izleyicisi rahatlar.Bu durum diziler, sinema filmleri hatta tiyatro sahneleri için de geçerli. Yetenek ve eğitimin hiç önemi yok. Biraz medyatik olduysanız ki ne şekilde olduğu hiç önemli değil, kocaman kocaman kanalların ana haber sonrası yayınlanan dizilerine baş rol olabilirsiniz. Bu işin eğitimini alanlar oturup hayal kursun! Düzen değişir mi? Yapılan hamleler hedefe ulaşır mı? Tamamen umutsuz değilim ama arz talep gerçeğinin de farkındayım.
Bu gibi toplumsal olaylarda talep ettiklerimizin doğruluğunu, nereye varacağını düşünüp değerlendirecek seviyeye ne zaman geliriz bilmiyorum. Her geçen gün vıcık vıcık olduğuna inandığım bu sektörü gördükçe ben, tek kanallı tv dönemlerini özlüyorum. 5.Mevsim isimli müzik eğlence programı başlasa Ayşe Egesoy sunsa biz izlesek, dinlesek olmaz mı?
Sevgiler







"Balon Şöhretler Sahnede!" için 2 yorum:

  1. Ağzına sağlık
    balon şöhretler
    üstelik işin ehli olmayan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin eğitimini alanlara da fırsat kalmıyor bunlar yüzünden

      Sil