Ana Sayfa » , , , , » Sağlık Herşey Aslında (Yeni Bir Ameliyat!)

Sağlık Herşey Aslında (Yeni Bir Ameliyat!)




Merhaba Arkadaşlar;

Kimi blogger arkadaşlarım ara ara günün nasıl geçtiğini neler yaptıklarını anlatırlar bloglarında. Bugüne kadar ben yapmadım bugün siftahı yapıyorum:)

Belki yine yapmazdım da bugün sıkıntılı bir gündü. Biraz paylaşmak biraz uyarmak adına bu yazıyı yazmayı uygun gördüm.

Biliyorsunuz geçen ay küçük bir göz operasyonu geçirmiştim hatta burada hastalığın ne olduğunu nasıl oluşutuğunu, kimlerin risk altında olduğunu anlatmaya çalışmıştım dilim döndüğü kadar Gözümüzde Retina Yırtıkları başlıklı yazımda. Bu bu operasyonun kontrolu vardı sabah saatlerinde. İnanılmaz stres altında gittim Beyoğlu Kuledibi Göz Hastanesine. Çünkü yırtıkların kapanmadığını söyleyip hemen yeni bir operasyona hazırlayabilirlerdi, daha evvel bunu yaşadım. Neyse ki korktuğum olmadı 6 ay sonrası için randevu verildi ve yine uyarıldım "gözlerinde şimşek çakması olursa acil gel artık biliyorsun" dediler. Buna da razıydım:)

Günün ilk sağlık bariyerini bu şekilde geçtim. Öğleden sonra başka bir doktorda randevum vardı. Ne için mi? Uzun zamandır Halluk Valgus denilen bir ayak problemi ile uğraşıyorum. Bilmeyenler için belirteyim Halluks Valgus ayak baş parmağının dışa doğru çıkmasına verilen ad ve bu çoğu zaman bende olduğu gibi ağrılı oluyor. 
Eylül ayında bir hastaneye gidip film çektirmiştim. Oradaki doktor acil ameliyat dedi ama ameliyat sürecini o kadar korkunç anlattı ki "6 ay yatalak kalacaksın" demek istedi neredeyse. Benim aylarca yatma lüksüm olamaz. Eşim, işim ve iki çocuğum var ki küçük oğlum evlere şenlik:) Bu görüşme sonucu ameliyat olayını kesin olarak aklımdan çıkarmıştım. 
Bundan yaklaşık bir ay önce acılarım o kadar fazlalaştı ki ifade edemem. Topuklu ayakkabı çizmeden vazgeçtim düz babetlerle bile 2 saatten fazla ayakta kalamadım ve yeni bir araştırmaya girdim. "Halluks Valgus ameliyatı olanlar" diye yazdım aradım başladım okumaya.
Lolipu blog  blog sahibesinin Halluks Valgus'u anlattığı yazısı ile karşılaştım. 2009'un şartları ile bile rahat bir ameliyat geçirdiğini çok tatlı bir dille anlatmıştı bu bana ümit verdi. Hemen kendisine mail atıp soru yağmuruna tuttum. Sağolsun vakit ayırıp yanıtlamış, hatta farklı örneklerden de bahsetmiş. buradan kendisine bir kez daha teşekkür etmek isterim. İçim biraz daha rahatladı. Bu defa doktor arayışına girdim. Bir dostum Prof. Dr. Hayati Durmaz'ı önerdi. Aradık bugün için randevu aldık. Tabi ben daha öncesi nette araştırdım gitmeden bilgi sahibi olayım diye, hep olumlu yazılmıştı hakkında ve güvenle gittim.
Muayenehanesi Bakırköy'de. Randevu saatimiz geldi yanına geçtik, filmime baktı tabi sonuç aynı, ameliyat. Onun üstüne kireçlenme olmuş Halluks Valgus ile beraber ayaklarım. Yani tedavi süreci biraz daha farklı olacak. Detaylı olarak konuştuk ben durumu anlattım. Ofise gitmeyebilirim bir süre sorun değil ama benim iki tane blogger etkinliğim var onlar bitmeden ameliyat olamam dedim:))
Bir çoğunuz biliyorsunuz 21 Aralık tarihinde planladığım Bloggerlar Arası Yeni Yıl Hediyeleşmesi adında bir etkinliğim var, ayrıca Pınar'la Hayat blogu ile birlikte hazırlığını yaptığımız başka bir etkinlik daha var. Bunları atlatmadan ameliyat olmam dedim. Bana o kadar güzel anlattı ki iyileşme sürecini. Yani kısaca şöyle söyleyeyim  1 Aralık tarihinde ameliyat olsam 21 Aralık tarihindeki etkinliğime özel ayakkabı ile gidebilirmişim. Peki ben bir düşüneyim dedim. Sanıyorum Önümüzdeki ayın sonuna doğru girerim operasyona. Şimdi düşündüren tek şey iki ayağımdan birden olup tamamen kurtulmak mı yoksa tek tek mi? Bu ay sonuna kadar düşünüp kararımı vermem gerekiyor. Gelişmelere sizlere yazacağım kısmetse.
Bu sorunumun bu kadar ilerlemesinin nedeni benim ihmalim. Yani ben ilk sorun yaşadığımda gitseydim slikon makara veya gece ateli isimli aparatlarla durum çözülebilirdi belki ama ben ağrılarım dayanılmaz olduğu zamanda gittim ve kaçınılmaz son ile karşılaştım. İşte benim kabus günüm böyleydi. Aslında final bu değil. Final bundan bir saat önce ayağımda sallayarak uyuttuğum oğlum. Bu ayaklarla 3 saat kadar salladım onu finali o yaptı:))
Her şeyi ihmal edebilirsiniz. İhmal edilmemesi gereken 3 şey var. İlki sağlığınız sonra evladınız ve anne babanız.
Sevgiler


"Sağlık Herşey Aslında (Yeni Bir Ameliyat!)" için 16 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Sağlığı ihmal etmemek gerekiyor ama doktoru da iyi seçmek gerek bazıları ilk doktorunuz gibi insanın gözünü korkutuyor insanın tedavi olası gelmiyor.Umarım ameliyatınız güzel geçer kısa sürede atlatırsınız :)

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun: (( annemde de var aynı rahatsızlık: (

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun. Yazdıklarınıza bakarak tek tek ameliyat olacaksınız. Miniğinizi ayakta uyutmaktan başka çare bulmanız da gerekecek.

    YanıtlaSil
  4. Çok çok geçmiş olsun acil şifalar dilerimmm

    YanıtlaSil
  5. Canım çok geçmiş olsun ...
    Allah acil şifalar versin dualarımdasın...
    Sevgilerimle 💟

    YanıtlaSil
  6. Gecmis olsun canim..senden once benim olmam lazim ama sanirim sonraya kalicam..guzel haberlerini bekliyorum

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin, kazasız belasız kurtulursunuz inşallah. Sağlık ihmale gelmiyor maselef ama nereden bilecektiniz ki? Sağlığınız iyi olsun sonrasında her şey yerine gelir merak etmeyin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Allah razı olsun.
      Sevgiler

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun Nihal, en kısa sürede sağlığına kavusursun umarım.
    O halde bile oğlunu 3 saat ayagında sallaman da hayretler uyandırdı bende resmen, kızdım da ama sana, daha dikkatli olmalısın bence.
    Kendine dikkat et, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gizem. Mecbur kalınca oluyor işte

      Sil