Derin Hesaplar İnsanı Bozar!











Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış
Yorulalım bakalım!

  


Taaa 1980 lerin ilk yıllarına dayanır bu hikayenin başlangıcı. Ben çocuktum babam eve bir kaset getirdi o dönem kim varsa kaset çıkaran karışık doldurtmuş. Bülent Ersoy, Kamuran Akkor Gönül Akkor kimler yok ki kasette. Baştan 4.şarkıya geldi sıra bir baktım tarz değişti türkü çalıyor babam sanat müziği dinler türkü dinlemez diye düşünürken birden bir ses cıyak cıyak "ah ağam ağam Emrah ölürseeee" diye bağırıyor (ben o zamanlar onu ah anam anam anlıyorum tabi). Bu kim dedik ev halkı olarak "yeni bir çocuk çıkmış çok iyiymiş kasetçi bir tane de onun şarkısını ekleyeyim dedi ekledi" şeklinde cevap verdi hiç unutmuyorum.
Küçük Emrah diye duyuldu, bilindi ismi. Güneş Plak Mustafa Güneş (rahmetli), Diyarbakır'dan alıp İstanbul'a getiriyor onu duymayan kalmıyor. Albümler, filmler diziler hatta yönetmenlik. Emrah'ın hayatını anlatacak değilim ama hatalarını anlatmaya talibim!
Hep ağlayan bir yüz karşımızda, orda burda her yerde. Bir çocuk bu kadar ağlatılır mı? Kaşlarının şekli bozuldu sonunda öyle de kaldı.
Şöhreti aldı başını yürüdü. Kaçamak bir ilişki ve bir bebek hem kadını hem çocuğu inkar etti. Mahkemeler açıldı çocuğun babası olduğu ıspatlandı ama o yine itiraz etti, yeniden dava açıldı bu defa mahkemelere gitmedi. O dönemden hatırladığım 30 a yakın mahkemeye gitmediğinden bahsediliyordu. Sürdü de sürdü bu dava. Yıllarca o çocuk nüfus cüzdanı olmadan dolaştı okula zar zor girdi. Sonunda kabul etmek zorunda kaldı ve üzerine aldı oğlunu, o kadar yıldan sonra. Ama sadece resmi kayıtlarda baba. Şu günlerde oğlunu yanına almak istiyormuş o da ilginç geldi.
Yakın geçmişte oğlunun bir itirafı oldu 22 liralık deniz otobüsü biletini 20 liraya almak için pazarlık yapmış. Böyle de tutumlu(!) bir adam Emrah biz yıllardır biliyoruz. Facebook ve twitter hisseleri aldığı da söyleniyor, inanırım.
Peki ben neden durduk yere Emrah dedim bugün? Mahkeme olayı ve bir reklam aşkı vardı. O zamanlardan beri aklıma gelmez ama bugün onun ünlü bir markanın reklamında rol aldığını gördüm, hamburgerleri ile ünlü bir marka. Çok şaşırdım fotoğrafı görünce. Elinde bir hamburger, yine o "Küçük Emrah" bakışı gözlerime inanamadım. Marka ile Emrah arasında bir bağlantı kuramadım işin açığı. Reklam için 250 bin TL aldığı söyleniyor ama 250 lira için röntgen istenen annesini tedavisini yaptırmadan hastaneden çıktığı da okuduklarımız arasında. Ateş olmadan duman çıkmayacağını bildiğimizden okuduklarımıza inanıyoruz.
Tüm bu yazdıklarımı hatta yazamadıklarımı üst üste koyduğumda onu elinden tutup, İstanbul'a getiren Mustafa Güneş'in bundan 3-4 yıl evvel cenazesine katılmadığı aklıma geldi. Şu an yaşadığı maddi ve manevi ne güzellik varsa hepsinde emeği olan bu insana son görevini yapmayacak kadar kadir kıymet bilmez biri olduğu aklıma geldi. Onu buradan, yani köşemden kınıyorum demek isterdim ama ne kadar kınasam yetmez, maneviyata çok önem veren biri olarak ifade edemem hislerimi.
Yazımı Şems-i Tebrizi'nin şu sözleri ile bitirmek isterim "Ey insan, Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma! Herşeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzülürsün."
Sevgiler






"Derin Hesaplar İnsanı Bozar!" için 6 yorum:

  1. Ben sevmem Emrah'ı. Anlattıklarının bir çoğunu okudum zaman zaman, küçüklüğüyle ünlendi sanırım öyle de kaldı. Annesinin tedavisini yaptırmaması ilginç geldi çünkü sanırısam annesinin sözünden hiç çıkmadığı bilinir. Böyle olmasının en büyük nedeni annesidir bana göre.
    Zaten küçüklüğüyle meşhur olanların bir çoğu hiç te iyi yerlerde değil. Kçük çocuklara tv programı yaptırılmasına ve şöhret duygusuyla kirletilmesine karşıyım ben. Onlara yazık oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük çocukların bu anlamda kullanılmasına ben de karşıyım. En çok ebeveynlere kızıyorum.

      Sil
  2. Çocuklar bana göre bunalıma giriyor. O reklamda oynatanlara sormalı, bence. İlgi ve alaka yok.

    YanıtlaSil
  3. Bilmediğimiz neler varmıs,bak sen şu küçüğe demekten geri kalamıyor insan :)

    YanıtlaSil
  4. Reklamlarda oynatanla ticari kaygılarla davranıyorlar ama ebeveynler evlatlarına kıyıyor bunun başka açıklaması yok. Anne ve babalar çocuklarını para için ortalığa atarsa reklamcılar veya yapımcılar için sorun olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen katılıyorum sana. Ben Çocuklarımın böyle programlara katılmasına asla izin vermem.

      Sil