Boyner Kullanılmayan Kıyafetleri İyiliğe Dönüştürecek



Boyner Büyük Mağazacılık,  müşterileriyle el ele vererek başlattığı "İyiliğe Dönüştür" isimli sosyal sorumluluk projesi ile kullanılmayan tekstil ürünlerini, ihtiyaç sahipleri için giyecek ve eğitim bursuna dönüştürecek. Proje, geri dönüşüm ile ekonomi ve çevreye de önemli ölçüde katkı sağlayacak.
Perakende sektörünün öncü kuruluşu Boyner Büyük Mağazacılık, toplumsal değer yaratan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Boyner ve YKM mağazalarında başlatılan "İyiliğe Dönüştür" isimli proje ile müşterilerin kullanılmayan tekstil ürünleri, Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulacak. Projeden elde edilen gelirle, eğitim bursu da sağlanacak.
Mağazalara kumbaralar yerleştirildi
Boyner ve YKM müşterileri, kullanmadıkları tekstil ürünlerini mağazalarda bulunan kumbaralara bırakarak, "İyiliğe Dönüştür" projesine ortak olacak. Kullanılabilir durumda olan ürünler, ihtiyaç sahiplerine iletilecek. Kullanılmayacak durumda olan ürünler ise hammadde olarak değerlendirilecek. Teknik açıdan mümkün olanlar ipliğe dönüştürülecek. Düğme, fermuar gibi aksesuarlar eritilerek gelir elde edilecek.
Doktor adaylarına burs sağlanacak
Lokman Hekim Sağlık Vakfı, proje ile elde edilen geliri, burs fonunda değerlendirecek. 2014-2015 eğitim döneminde 30 tıp fakültesi öğrencisine burs sağlanmasının yanı sıra vakıftan yardım alan ailelerin 431 çocuğuna da eğitim desteği verilmesi hedefleniyor. Türkiye"de yeni kurulan ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmayı amaçlayan paylaşım ağı "Good4Trust" ile de proje kapsamında iş birliği yapılıyor.
Çevreye ve ekonomiye örnek katkı
Plastik gibi maddelerin doğada çözülmesi 100 yıl sürebiliyor. Standart bir tişörtten ise 300-350 gram iplik elde edilebiliyor. Örnek bir geri dönüşüm uygulaması olan "İyiliğe Dönüştür" projesi, kullanılmayan tekstil ürünlerini yeniden kullanıma sokarak, toplumsal değerin yanı sıra çevre ve ekonomiye de katkı sağlıyor.
Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Alp, Boyner Grubu"nun sosyal konulardaki duyarlılığının, müşteriler tarafından takdir gördüğünü ve kendilerine hep daha iyisini yapmak için güç verdiğini söylüyor. Ve açıklamasına şöyle devam ediyor : Biz birçok konuyu  çok sevdik ve birlikte ele aldık. Bu sloganımızda da var; “sizin için fazla olan bir şey başkası için yenidir, ihtiyaçtır, iyiliktir." Ayrıca çöp/hurda olarak gördüğünüz malzemeler de, farklı katma değerlere dönüştürebilir. Bu projede tekstil çöpünden ham madde, enerji ve eğitim bursu elde edeceğiz. Yani biz aslında bir ürünün yeniden ve farklı biçimlerde değerlendirebilme alternatifini çok sevdik. Bunu hem çevre, hem ihtiyacı olanlar, hem de ekonomi için birlikte düşündük ve bundan dolayı sistemimizi kurarken geri dönüşüm ve yeniden kullanım modellerini çeşitlendirdik. Sanırım buna benzer işlerden en büyük farkımız, çoklu çözümler geliştirmek ve çoklu fayda yaratmak oldu.
Lokman Hekim Sağlık Vakfı Genel Müdürü Leyla Şeker, bu proje ile ürünlerin çöp olmadan yani doğaya atılmadan yeniden ve tekrar kullanım alternatiflerini yarattıklarını ve bu sayede hem doğayı hem de ekonomiyi birlikte desteklerini belirtiyor. Ve sözlerine şöyle devam ediyor :
Tekstilde pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal maddeler yanında polyester, polyamid, likra gibi inorganik maddeler de kullanılıyor. Bu inorganik maddelerin doğada kaybolma/ çözülme süreleri yüksek. Bu da aslında ciddi derecede kirlilik ve ekosistemde kimyasal kalıntıya neden oluyor. Plastik gibi malzemelerin doğada çözülmesi 1000 yıl sürebiliyor.
Örneğin bir adet medium size t-shirt"te 300-350 gr civarı iplik var. Bu tshirt"ü geri dönüşüme soktuğunuzda (ortalama %20 fire ile) yeniden iplik elde edebiliyorsunuz. Elbette elde edilen ürün 1. kalite değil ama bu kalitenin de kullanım alanları var.

BASIN BÜLTENİDİR.


"Boyner Kullanılmayan Kıyafetleri İyiliğe Dönüştürecek" için 4 yorum:

  1. çok anlamlı bir proje gerçekten: ))

    YanıtlaSil
  2. Boyner maksimum seviyede başarı odaklı bir firma,morhipo ayağında da politikaları aynı..Başarılarının devamını dileriz.

    YanıtlaSil