Ana Sayfa » , , , , » İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olmalı?

İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olmalı?

İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olmalı




Merhaba Arkadaşlar;

Başlığı gördünüz ve içinizden bazılarının "kırk yıllık blogger gibi ölçü koyuyor" dediğini duyar gibiyim. Evet herkesin kendine göre bir ölçüsü var benim de öyle. Az sonra yazacağım özellikler bende var mı yok mu onun eleştirisini elbette ben yapamam ama burada olması gerekenleri yazıyorum, yazacağım. Ayrıca; eski bir blog yazarı değilim ama eski bir köşe yazarıyım buraya bakabilirsiniz. 
Hatta tüm yazılarım bir meslek birliği tarafından korunuyor (MESAM)


Önce neden böyle bir yazı yazma gereği duydum onu izah edeyim.
*Blog açmak isteyen, yeni açan, daha önce topluluklara hitap edecek yazılar yazmamış insanlara bilgi olması açısından
*Yıllardır bir blog alanı olduğu halde işi düştükçe(!) yazan
*Sırf blogspot.com uzantılı bir hesaba sahip oldukları için kendini blogger olarak adlandıranlar için

Şu yazdığım üç maddeye son günlerde fazla rastlar oldum. Şimdi tek tek başlayayım yazmaya...

1-Blog yazmak herkesin harcı değil bu çok net. Önce yazmayı sevmek, yazarak kendini ifade etmeyi başarıyor olmak lazım
2-Kelime haznesine güveniyor olmak lazım
3-Dilimizi çok iyi kullanması lazım. Şirin ve samimi olmak adına vıcık vıcık olmamalı diye düşünüyorum
4-Üst başlıklarla değil, bildiği konularda yazı yazıyor olması lazım. Altını dolduramayacağı konulardan uzak durması lazım
5-Yeteneği her ne konuda ise o konularla blogunu güncel tutması lazım
6-Evli çocuklu olunabilir ama her postta çoluk çocuğundan bahsedip aile fotoğrafları ile doldurmaması lazım.
7-Hedef belirlemesi ve o hedefe doğru giden yolda gerekirse yavaş ama sağlam adımlarla yürümesi lazım.
8-Bloguna izleyici gelsin diye veya bikaç ürün evine kargolansın diye firmaların peşinde dolaşıp çekilişlerine talip olup blogu çekiliş show haline getirmemesi lazım.
9-Aylarca bloga post girmeyip aktif bir durum olduğunda, (mesela etkinlik organizasyonu gibi) blogu gelişi güzel yazılmış ürün deneyimi, gezi notları yemek tarifleri ile doldurmaması lazım.
10-Hepimiz insanız, herkesi sevmek zorunda değiliz ama saygı esas olmalı özellikle bazı ortamlarda bir araya geldiğimiz ve aramızın iyi olmadığı blogger arkadaşlarımız için tavır almamamız ve organizasyon sahibini huzursuz etmememiz lazım.
11-Sosyal medya hesaplarımızın duvarlarında isim vermeden ona buna laf atmamamız lazım. Buna benzer bir konuya daha evvel parmak basmıştım işte burada tık tık
12-Arkadaşlarının yaptığı etkinliklere gidip sponsor ürünlerini aldıktan sonra belli belirsiz aralıklarla deneyiip blogunda yer vermesi lazım. Eve gelip etkinliği unutup onu davet eden arkadaşını sponsorlarına karşı rezil etmemesi lazım.
13-İzleyici(takipçi) gelip bir postun altına yorumunu, fikrini yazıyorsa blog sahibi de bir zahmet cevaplaması lazım.
14-Bir ürün kullandığında eğer beğenmediyse bir daha para verip satın almayacaksa bunu kesinlikle bu şekilde yazması lazım veya ürünü hiç yazmasın ama beğenmediği ürünü sırf firmaya şirin görünmek için süslü kelimelerle yazarsa izleyicisini yanıltır. İtimat biter. Güvenin bittiği yerde de kısa zamanda güzel olan herşey biter.
15-Yazdığı yazılarda özgün cümleler kullanılması gerekir. Kopyala yapıştır yaparak veya cümlede kelimelerin yerini değiştirerek bloguna yazanlar üretimleri olmadığı için bir süre sonra tükenir, dolayısı ile de foyası ortaya çıkar. Böyle bir rezilliği kimse yaşamak istemez.
16-Fotoğraflar olabildiğince sizin elinizden geçmiş fotoğraflar olmalıdır. Başkalarının emeği ile blog yazımızı süslemek yakışmaz değil mi?
17-Fesat olmamalıdır blog yazarı. Hep kullandığım bir söz var burada da yazayım "Herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun!" derim buna inanırım çünkü.
18-Blogunuzdan bahsederken bloğum demek yanlıştır blogum demelisiniz buna da son günlerde çok rastlar oldum.
19-Kompleksi olmamalodır. Diğer blog yazarlarının başarılarını kıskanacağına onlara destek olmalı feyz almaya çalışmalıdır. Eski yazarlar yeni yazarlara her anlamda destek olmalıdır.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Farklı bişeye rast gelir buraya uygun görürsem zaman içinde ekleme yaparım.
Dediğim gibi saydığım her maddeyi uyguladığım konusunda iddialı değilim ama elimden geldiğince yazdıklarımı gerçekleştirme çabasındayım.
Buraya kadar okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Konu ile ilgili yorumlarınız önemli, bekliyorum.
Not: Konu ile ilgili ikinci yazım işte burada
Sevgiler





"İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olmalı?" için 89 yorum:

  1. Güzel, faydalı bi paylaşım olmuş, çok teşekkürler... :)
    Bi köşede saklayayım bu yazıyı. ;)

    YanıtlaSil
  2. Faydali bi yazi olmus en azindan benim gibi yeni blog yazarlari icin.. Sanirim bu isi biseyler beklemeden yapmak da onemli. Sponsor bulayim, cok takipcim olsun, bedava ürün alayim kaygisiyla yazilan bloglar kendini ele veriyor malesef.. Insanlara özgün ve kaliteli icerik sunmak önemli. En azindan takip ettigim bloglarda buna dikkat ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Umarım bu yazı düşündürücü ve caydırıcı olur:)

      Sil
  3. Haklısınız..Saygı ve dürüstlük şart

    YanıtlaSil
  4. yazdıklarının hepsine katılıyorum hepsi o kadar doğru olmus ki. en önemlisi bir blog yazarı samimi ve içten olmalı zaten oyle olursa yazılarında da kendini belli eder. eline sağlık ciddi anlamda cok beğendim yazını. hepimizin icinden gecenleri yazmıssın. arkadan iş cevirmemeli bu yazılarında da, blog arkadaslarında da ikisinde de gecerli. dürüstlük çok önemli bir ürünü tanıtırken de davranıslarda da, insanların arasını bozan ve dedikodu yapan blog yazarlarını hic sevmiyorum ve hic bir alakamda olmadı bu zamana kadar olmayacakta. canım tekrar diyorum harika bir yazı yazmıssın, sevgiler devamıda gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım, beğenmene çok sevindim şimdi senin bu yazını görünce aklıma bir madde daha geldi onu da ekleyeyeim. blog yazarı komplekssiz olmalı:)
      tekrar teşekkür ederim:)

      Sil
    2. evet cok iyi yapmıssın canım eklemekle:) havalanıp burnu buyukluk yapan insanları normal hayatımda da zaten sevmem ve bloglarda da cok itici oluyor. sonucta onlarda zamanında yeniydiler, ben de yeni bloggerdım 3 yıl oncesini hatırlıyorum da, arkamda da kimse olmadı destekleyen birileri, o yuzden kendi cabalarıyla bir yerlere gelen bloggerlara hem saygım hem sevgim fazla, yeni bloggerları ozellikle desteklerim ben. bu yazı gercekten ornek bir yazı olmus canım ben tesekkur ederim yazım dilini zaten beğeniyorum bu yazıyı seri halde devam et bence :) opuyorum sevgiler

      Sil
  5. Benim her zaman korktuğum şey blog camiasında düşman kazanmak ama maalesef bizim ortamda çok var düşmanlık ,sebebini hiç anlamıyorum halbuki hiç birimiz birbirimizi yakından tanımıyoruz. Umarım hak eden istediği yere gelir .Kompleksiz olmak gerçekten çok önemli insan hayatında ...

    YanıtlaSil
  6. aynı günde benzer yazılar yazmamız ne güzel olmuş, ikisini birleştirip yayınlamak lazım :)
    yazdıkların çok doğru sana tamamen katılıyorum
    sevgiler
    şafak
    www.safagindunyasi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün önce de blog nasıl takip edilir diye bir post yazmıştım. Güzel tesadüf oldu 3 yazı peşpeşe:)

      Sil
  7. Dikkat edilmesi gereken çok önemli unsurlara değinmişsin…
    Kalemine sağlık diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel çok teşekkür ederim canım, sevgiler benden:)

      Sil
  8. Değindiklerin çok doğru ve çok güzel canım..
    Zaten yazma konusunda başarılı biri olarak çok güzel dile getirmişsin bunu..
    Ama biliyorum ki dediğin gibi olan bloglar da bunu okuyacak hatta belki de yorumda yapacaklar ama biz asla onlara sende öylesin demeyeceğiz ve onlar var olmaya devam edecekler!!
    Saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yazımlarımla ilgili sözlerine teşekkür ederim.
      Evet dediğini yapabilirler bekliyorum ama kendi aralarında gülüştüklerine de eminim:)

      Sil
  9. Ne kadar güzel yazmışsınız, keşke bütün bloggerlar (!) okusa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Okumuşlardır ama hallerini iyileştirme yoluna giderler mi onu bilmiyorum:)

      Sil
  10. "Herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun!" Çok sevdim bu cümlenizi..Tıpkı yazınız gibi samimi..Ben de yürekten katılıyorum cümlenize ve yazınızın tamamına..Yorumlarla ilgili ben de aynı fikirdeyim..Bloglarımız bizim evimiz gibidir..Yapılan yorumlara cevap yazmamak benim çok ayıbıma gidiyor..Evine gelen insana yokmuş muamelesi yapıyorsun..Hiç hoş değil. !!.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynep Hanım.
      Benzetmeniz çok doğru. Bloglar şahsi platformlar dolayısı ile evimiz gibi gelen yorumları görmezden gelmek misafiri yok saymak gibi.
      Takipçisi, izleyeni çok olup her yoruma tek tek cevap vereni de gördüm birkaç takipçi yorumunu yayınlayıp görmezden geleni de.
      Sevgiler

      Sil
  11. Bayıldım yazına. Hep keşke diyoruz ama, keşkeler söyleyenin ağzında ve fikrinde kalıyor ne yazık ki. Yazdıklarına tümüyle katılıyorum ve benimle aynı fikirde olan blogger gördükçe mutlu oluyorum :)
    Yüreğine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum.. bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip sessiz kalanları kınıyorum.konu ile ilgili 2.yazımda bahsettiğim olay ile birebir ilgim yok ama o kötü ruhlu insanlar tüm bloggerları karalıyor ve kendi çapımda buna izin vermeyi düşünmüyorum.. blogum bu eleştirilerle dolsa da ben devam edeceğim
      böyle yorumları görmek beni daha da umutlandırıyor gittiğim yolda, teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  12. cok guzel yazi.. ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba. Çok güzel bir yazı olmuş ancak böyle güzel bir yazıda "blogum" yazmalıyız bilgisine rastlamak çok üzücü. Doğrusu "bloğum" dur. Sözcük yabancı; ama artık Türkçede kullandığımız yani onu dilimize kabul ettiğimiz için, bu dilin kuralları çerçevesinde hareket etmemiz gerekiyor. Bize okulda bu şekilde öğrettiler. O yüzden yumuşaması ve bloğum olması gerekiyor. Ben de herkes neden inatla "blogum" yazıyor diye kızıyordum:) Bu yazdığım şey Türk Dil Kurumu'nun kararıdır. Yabancı bir kelime Türkçede kullanılacaksa Türkçe kurallara uygun yazılır. Yani esasında "cafe" de değil, kafe yazılmalı. Blog kelimesini de aldıysak artık Türkçe kabul ederiz ve okunduğu şekilde yazarız, hangi kurala uyuyorsa onu göz önünde bulundururuz. Maksadım ukalalık değil ben bu konuda biraz hassasım o yüzden yazmadan edemedim. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Önce yorumunuz için teşekkür ederim. Olumlu olumsuz tüm eleştirilere açık blogum ve mail adresim.
      Dilimizi ben de olabildiğince düzgün kullanmaya çalışırım, TDK'nın web sitesini oldukça sık ziyaret ederim ama bazı kelimeler var ki olduğu gibi kullanmalıyız. Mesela kaçımız faks (fax) yerine belge geçer ismini kullanıyoruz? Veya eküri kelimesi yerine ahırdaş kelimesini kullanıyoruz?
      Sevgiler

      Sil
    2. Evet ama o ayrı bir konu sanırım:) İnsanlarımız yabancı kelimeleri kullanmaya daha meyilli. Türk Dil Kurumu da madem yabancı sözcüğü benimsiyorlar o sözcüğü dilimize uygun şekilde almamız gerekli diyor. Siz de bir dayanağınız var gibi "Blogum demelisiniz." yazınca bu bilgiyi paylaşmak istedim ben. Blogum diyenleri uyarmamız gerekiyor aksine. Katalog, monolog, biyolog gibi bu kelime de yumuşamaya uyar, uymak zorunda. Ben yanlış bir üslup kullanmamaya özellikle gayret ettim, sahip olduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim sadece. Doğrusunu ya da yanlışını kullanmak sizin seçiminiz tabii ki. Hayırlı akşamlar.

      Sil
  14. Harika bir yazı olmuş.Ellerinize sağlık.
    İlk başlayan biri tüm bu özelliklere sahip olamaz belki ama her geçen gün kendini geliştimeyi bilmeli ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Elbette öyle ama gözlemlerime göre bu hataları zaten hep eski olan birkaç yazar yapıyor:)

      Sil
  15. "Herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun!" ne güzel bir söz..

    YanıtlaSil
  16. Yazdıklarınızı okurken kendimi sorguladım. Insan kendini geliştirmeyi bilmeli.Ben bir yemek bloğuyum.Daha çok evde yaptığımız ve malzemeleri her evde bulunan tarifleri tercih ediyorum.Hiç yemek yapamayanda tarifi okudumu bunu ben yapabılırım demeli. Bu da benım naçizane düşüncelerim. Birde yemek tarifimi yapılışına geçmeden once kısa bir anı paylaşmayı seviyorum.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazarken, bu doğruların ne kadarını uygulayabiliyorum diye sorgulamıştım kendimi.
      Sevgiler

      Sil
  17. Çok güzel bilgilendirme olmuş. Şahsen ben eğer yazım kurallarına uyulmamışsa o blogu daha fazla takip etmeyi tercih etmem. İçerik de olabildiğince aktif bir şekilde yenilenmeli diye düşünüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsanız kimse çok çok hatasız yazmak zorunda değil belki ama dikkat edip kendini geliştirmeye çalışmasını isterim. Benim de hatalarım vardır ama en aza indirmek için uğraşıyorum ve asla çirkinleştirmek için çaba harcamıyorum bazıları gibi:)
      Sevgiler

      Sil
  18. Yüreğinize ve kaleminize sağlık..Paylaşımlarınız için tşk ederim

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık. Özellikle "Herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun!" bu cümleye bayıldım.

    YanıtlaSil
  20. İçim den geçenlere tercüman olmuşsunuz.. ilgi ile severek okudum.. yüreğinize sağlık..
    www.mutfakfelsefem.com

    YanıtlaSil
  21. Ben de boyle bir yazi yazmayi dusunuyordum. Beni irite edenler takip edilmekten hoslanip takip etmeye tenezzul etmeyenlerle, "yorumlarinizla can buluyorum" deyip kendine gelen yorumlara cevap vermeyenler. Buna ragmen yorumlari eksik olmuyor. Insanlar bundan rahatsiz olmuyorlar demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de rahatsız olduğum bir konu bu. Hatta bunu yazdım taslak olarak duruyor panelimde. Uygun bir zamanda yayınlamayı planlıyorum.
      Sevgiler

      Sil
  22. Selam.Elinize emeğinize saglık.Sekiz yıllık yemek yazarı olarak tamda düşündüklerimi yazmışsınız.
    "Herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun!" ne güzel bir söz.Paylaşım için teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Kalemine saglik guzel bir yazi olmus..

    YanıtlaSil
  24. Ben de yazınızı okudum. Hemen özeleştiri yaptım. İlk amacım yazdıklarınızdan faydalanmak oldu. Çünkü yeniyim ve öğrenmeye çalışıyorum. Herkes ilk yaptığı şeyleri süper güzel yapıyor olamaz. Ama hataların da tekrarlanmaması gerek. Bence en çirkin şey insanların karşılıklı olarak anlaşmazlıklarını aleni olarak isim vermeden tartışmaları. Bu da yetmiyormuş gibi begeni ve yorum beklemeleri . Aydınlatıcı yazınızı sevdim. Kaleminize sağlık. Keşke herkes sizin gibi kırmadan, dökmeden, böbürlenmeden, laf atmadan, en büyük benim demeden böyle yazılar paylaşsa. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Elbette yeni olanlar yavaş yavaş öğrenecek. bir de insani kurallar var edep ve haya dediğimiz. Onu bilenler zaten en az hata ilerler:)
      Sevgiler

      Sil
  25. Tamamen duygularıma doğru kelimeleri bulmuşsunuz.Bahsettiğiniz noktalar yüzünden blogumu bundan 7 sene önce kapatmıştım.Arkadaşımın desteklemesiyle tekrar açtım.Değişen birşey yokmuş onu gördüm.Ama şimdi inatla çizgimden vazgeçmeden yazmaya çalışıyorum. Kaleminize sağlık.Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Son kararınız yerinde olmuş. Eğer bizler bu gibi insanlar yüzünden yazmaktan vazgeçersek bloggerlık biter. Lütfen hep kalın.
      Sevgiler

      Sil
  26. Yerin de ve zamanın da bir paylaşım oldu yazınız. Umarım uygulamasının yapılması yaygınlaşır,yüreğinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Paylaşım için teşekkürler,hepimizin okuyup dikkat etmesi gereken bir post olmuş.

    YanıtlaSil
  28. Herkesin şansı kalbinde ki samimiyet kadar olsun cümlesinin çok hoşuma gittiğini yazmalıyım. Bütün yazınızı okudum. Özetle hangi işi yaparsak yapalım severek ve emek vererek yapmamız gerekir zaten. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Herşeyin başı sevgi ve emek değil mi zaten?
      Sevgiler

      Sil
  29. Kalemine sağlık tatlım..Bütün yazdıklarına katılıyorum.Ne yapıyorsan yap ama layıkıyla yap..benim için bu çok önemlidir..Bu konuda kendi adıma elimden geldiğince özenli davranmaya çalışıyorum..Elbet hepimizin eksiklikleri var,önemli olan her geçen gün bir tuğla daha koyabilmek..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzu. Elimden geldiğince yapabildiğimin en iyisini yapmak ve bunun en doğrusunu paylaşmak istiyorum.
      Sevgiler

      Sil
  30. yazınızı çok güzel olmuş gerçeten tespitleriniz çok doğru yazdıklarınız çok doğru keşke herkes bu yazılanları uygulayabilse o zaman herşey çok güzel olur....

    YanıtlaSil
  31. güzel bilgiler olmuş...

    YanıtlaSil
  32. Çok güzel bir paylaşım olmuş. İyi bir blogger olmak bence iyi bir blog okuyucusu olmaktan geçer. Benim için bu yazı iyi bir rehber oldu. 👍👍👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum böyle düşünmenize:)
      Sevgiler

      Sil
  33. Daha evvelki yorumumda belirtmemiş olabilirim hislerime tercüman olmuşsun...
    Tarzını ve ifade edişindeki üslubûnu çok seviyorum.
    Klavyeye (kalemine ),yüreğine sağlık... Son derece haklı gözlemlerin var tebrikler tatlım ...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, sözlerin çok mutlu etti. Teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  34. Canım ya arada bu yazını paylas olurmu :)

    YanıtlaSil
  35. kaleminize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. Kallemine sağlık tatlımmm :)
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  37. Bu güzel yazı için çok teşekkürler...
    Herkesin ders alacağı konular bunlar...
    Bir blog yazarı, tarihe bir belge kaydettiğini unutmamalı....
    Her yazı ayrı özen gerektirir...
    Okuyucuya da saygı duymak gerekir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bir blog yazarı tarihe bir belge kaydettiğini unutmamalı" ne güzel bir cümle bu.
      Ben teşekkür ederim ilginiz için.
      Sevgiler

      Sil
  38. Çok teşekkür ederim bu paylaşımınızı çok beğendim. Bazen farkında olmadan alışık olmadığımız bu alanda hatalar yapabiliyoruz. Önemli olan herkesin kendince yaptığı paylaşımlarda katkıyı çoğaltabilmek diye düşünüyorum. Yeni bir blog yazarı olarak yazdıklarınızı da dikkate alacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasıtlı yapılan hatalar var, bazı amaçlar uğruna. Bir de farkında olmadan yaptıklarımız. İkincisini zamanla düzeltiriz ama ilkinin düzelmesi mümkün değil.
      İlginize teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  39. Bloğumu güncellerken hep bu maddelere dikkat etmeye çalışıyorum. Umarım başarılı oluyorumdur. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı olamayanlar sapla samanı ayırmayı düşünemeyenler. Boş takipçileri ile asla uzun soluklu olamayacaklar.
      Sevgiler

      Sil
  40. Son derece güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  41. Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum ve sanıyorum pek çoğunu da uyguluyorum.En azından samimiyetle uygulamaya çalışıyorum diyelim :) Blogumu her gün güncellemeye çalışıyorum.Denemediğim hiç bir yemeği, pastayı, kurabiyeyi paylaşmıyorum.Tüm fotoğraflarımı kendim çekiyorum, tüm yemekleri kendim yapıyorum.Katıldığımız etkinlikleri yazıyorum sponsorların ürünlerinden beğenmediklerim varsa o konuya hiç değinmiyorum çünkü kimsenin ürününe kötü demek de istemiyorum.En çok beni izlediğinden emin olduğum, çoğu çok yakınım kişilerin beni görmezden gelmelerine üzülürken, beni sadece blog yazılarımdan tanıyanların beğenip, takip etmelerine seviniyorum :) Yaptığım yorumlara cevap verilmesini bekliyorum ve ben de bazen gecikmeli de olsa mutlaka yorumlara cevap veriyorum.Prensip olarak hiç bir çekilişe ve yarışmaya katılmıyordum ama en son arkadaşlarımın ısrarına dayanamayıp, bir yarışmaya katıldım. Herkesin şansı kalbindeki samimiyet kadar olsun! cümlenize katılıyorum ama maalesef çoğu zaman kalbiniz samimi de olsa bu sistem içinde şansınız olmayabiliyor :) Yazdıklarınızı okurken ister istemez kendimizi sorgulamamızı sağladığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorum için öncelikle çok teşekkür ediyorum.
      Yazımda bahsettiğim çekiliş olayı bloggerların katılması değil, bloglarında sürekli çekiliş yapmaları. Ayda 3-4 çekiliş yapan blogger gördüm ben ve kınıyorum.
      Sevgiler

      Sil
  42. Çok güzel bir yazı olmuş elimden geldiğince iyi bir blogger olmaya çalışıyorum yine de öz eleştiri yapmam açısından faydalı bir yazı oldu teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkkür ederim. Yazıyı ben yazdığım halde ara ara okurum, aman bir yerde eksiğim olmasın diye:)

      Sil
  43. Blog yazarı değilim ama çok doğru özellikle kıskançlık konusu destek verme konusu çok hoşuma gitti :) Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum bu işte çok başarılı olduğunu düşünüyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Songül çok teşekkür ediyorum bu güzel yorum için. Mutlu oldum:)

      Sil